Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2021 23:15 - Корупционната природа на интереса на ЕС към ваксинациите
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, наляха масло към широко разпространените протести срещу задължителните ваксинации и здравни паспорти във Франция.

Журналистът каза, че съпругът на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор на „Оргенезис“, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу коронавируса са открити генни терапии“, намекна Депо, посочвайки американските мРНК-ваксини на „Файзер“ и „Модерна“, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.

Скандалната новина сега се разпространява като пожар в социалните мрежи, причинявайки ужас.

„Урсула ван дер Лайен, нашият купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява „Оргенезис“, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко стана ясно “, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок.

Трябва да кажа, че корупционни скандали и обвинения в шуробаджанащина съпътстваха ръководителя на изпълнителната власт на Европейския съюз през цялата ѝ политическа кариера.

„Урсула фон дер Лайен беше най-слабият ни министър. Очевидно това е достатъчно, за да ръководи Европейската комисия “, каза бившият лидер на ГСДП и бивш председател на Европейския парламент Мартин Шулц на 2 юли 2019 г., в деня на номинирането на фон дер Лайен, тогава министър на отбраната на Германия, на поста председател на Европейската комисия.

През декември 2013 г. Ангела Меркел назначи Урсула фон дер Лайен, гинеколог, за министър на отбраната въз основа на... „близкото приятелство“, което ги обвързва. По време на петте си години начело на Министерството на отбраната Фрау фон дер Лайен успя практически да разбие германската армия. Когато тя напусна министерския пост през 2019 г., само половината от германските изтребители, по-малко от една трета от бронетранспортьорите, 23% от хеликоптерите и едва 17% от германските подводници бяха готови за битка.

И това не е всичко: през септември 2014 г., по време на маневри на НАТО в Норвегия, поради липса на оборудване, германските войници бяха принудени да използват ... метли вместо пушки. „Ситуацията в Бундесвера е катастрофална. Цялата отбранителна способност на Федералната република страда “, каза Рупърт Шолц, бивш министър на отбраната при Хелмут Кол.

Друго скандално постижение на Урсула фон дер Лайен е реконструкцията на „Горх“, тримачтов учебен ветроход. Реставрационните дейности струват десет пъти повече от планираното.

Некомпетентността на Урсула фон дер Лайен беше очевидна за всички, особено след като се оказа, че 43,5% от страниците на нейната докторска дисертация по медицина са плагиатство или съдържат неправилно цитирани източници.

А в областта на корупцията протежето на Фрау Меркел показа забележителни способности. През декември 2018 г. германският Бундестаг започна разследване срещу фон дер Лайен, която беше обвинена в корупция, лошо управление и шуробаджанащина при разпределянето на договори и наемането на консултанти. Германската федерална одитна служба, която следи правителствените парични потоци, откри десетки нередности при наемането на външни консултанти от Министерството на отбраната. През 2015 г. германското министерство на отбраната похарчи 100 милиона евро за външни консултанти, но официално обяви… 2,2 милиона. Година по-късно министерството похарчи 150 милиона евро за консултанти, като посочи само… 2,9 милиона евро.

След анализ на 56 от 375 договора, възложени на консултанти през 2015-2016 г., одиторите установиха, че в по-голямата част от случаите Министерството на отбраната не е предоставило достатъчно основания за вземане на решение относно необходимостта от външна консултация; в повече от една трета от случаите процедурите не отговарят на нормалните правила за договаряне.

При решаването на проблемите с дигитализацията на Бундесвера, поръчки дойдоха на компания „Асенчър“, оглавявана от някакъв Тимо Нотцел. Оказа се, че държавният секретар на Министерството на отбраната Катрин Судер, съратница на Фон дер Лайен, е била замесена в измамата. По инициатива на Судер именно „Асенчър“ получава поръчката. Както се оказва, Судер и Нотцел преди това са работили в компанията „МакКинси“.

„Делото на консултантите“, както го наричаха в Германия, беше потулено на фона на номинирането на съюзницата на Ангела Меркел за поста председател на Европейската комисия.

Начело на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не е забравила навиците си. На 20 май 2021 г. тя подписва трети договор с фармацевтичните компании „Бионтех“ и „Файзер“ за закупуване на допълнителни 1,8 милиарда дози мРНК ваксина за периода 2021-2023. Цената на дозата беше 19,5 евро, което е с четири евро по-висока в сравнение с първия договор на ЕС с „Файзер“.

По този повод българският министър-председател Бойко Борисов изрази недоволството си, а след това дълго време трябваше да бъде убеждаван да купи скъпата ваксина.

Този огромен договор предизвика общо недоумение, пише румънският вестник „Актив Нюз“: „Първо, тъй като броят на ваксините е три пъти по-голям от сегашното население на Европейския съюз. На второ място, тъй като краят на 2023 г., когато договорът изтича, съвпада с края на периода за изпитване на ваксините, който бе решено да се извърши спешно. Трето, откъде фон дер Лайен знае, че пандемията ще продължи до 2023 г. и че Европа няма да има излишни ваксини на стойност десетки милиарди евро? "

И тук започва забавното. Съпругът на Урсула, медицинският директор на „Оргенезис“ Хайко фон дер Лайен, и вицепрезидентът на „Оргенезис“ Винсент Ван Дам преди това са работили в британската фармацевтична компания ГСК в продължение на 11 години. Преди да се присъедини към ГСК Ван Дам служил осем години като директор по качеството във „Файзер“. Много други служители на „Оргенезис“ също са работили преди това за „Файзер“.

През август 2019 г. ГСК и „Файзер“ обявяват завършването на сделка за сливане на редица техни бизнеси в съвместно предприятие, а седем месеца по-късно светът беше информиран за „пандемията“.

„Оргенезис“, където работи съпругът на ръководителката на ЕК, подобно на ГСК, участва активно в разработването на ваксината на „Файзер“ и сега разработва програмата „БиоШилд“, заявявайки намерението си да имунизира цялото човечество със суперваксина, която все още е тествана единствено върху мишки.

Чудя се колко милиарда евро ще похарчи г-жа фон дер Лайен за закупуването на най-новата суперваксина, която съпругът ѝ ще създаде?

Превод: В. Сергеев
https://pogled.info/svetoven/evropa/koruptsionnata-priroda-na-interesa-na-es-kam-vaksinatsiite.132298
 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3783393
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия