Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2018 18:37 - Венецуела-Комюнике
Автор: gevara01 Категория: Политика   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Боливарското правителство отхвърля санкциите, наложени от САЩ срещу венецуелски държавни служители
КОМЮНИКЕ
Боливарска република Венецуела категорично отхвърля поредното настояване на правителството на САЩ за налагане на незаконни, едностранни санкции срещу висши служители на венецуелското правителство, в нарушение на международното право, както и на целите и принципите, залегнали в Хартата на ООН.
Боливарска република Венецуела изпраща предупреждение към международната общност за тези нови враждебни и недружелюбни действия от страна на режима на САЩ срещу Родината на Боливар, които са част от нова вълна на агресия, започнала в началото на новата година, в която ще се проведат президентски избори в нашата страна.
С това ново действие става ясно, че правителството на САЩ се опитва да запълни празнината, оставена от венецуелската опозиция, след трите й изборни поражения през 2017 г. и възнамерява да смаже венецуелския народ чрез санкции и саботаж, насочени към подкопаване на държавните ни институции и подклаждане на насилие, което венецуелския народ категорично и ясно отхвърли чрез гласа си на последните избори.
Същевременно, Боливарска република Венецуела категорично отхвърля дестабилизиращите планове, които Посолството на Съединените американски щати в Каракас възнамерява да предприеме като се стреми да унищожи демокрацията в страната ни по насилствен начин, както и да всее социален хаос.
Боливарска република Венецуела подчертава пред свободните народи по света, че всякакъв тип санкции, каквито и да са те, оказват безспорно и директно влияние върху всички венецуелски граждани, защото вредят на суверенното ни право да преговаряме дълга и вноса на основни потребителски стоки като храни и лекарства. Ето защо, считаме, че това е престъпна и враждебна дейност срещу един достоен народ.
Боливарска република Венецуела отново приканва правителството на Съединените американски щати да се съсредоточи, наред с други важни въпроси, как да реши дълбоките социални и политически различия, които измъчват 99% от нейното население, да проучи търговията за влияние на президентския екип и расовото насилие срещу хора от африкански произход, вместо да се представя за световен морален стожер- роля, която нито един народ не й е присъдил.
Боливарска република Венецуела, потвърждавайки, че е независима, свободна и суверенна страна декларира, че нито народа й, нито държавните й институции биха се подчинили на каквато и да е чужда власт и затова ще продължим да отхвърляме всеки опит, който застрашава мира, демокрацията и социалната стабилност на страната.
Каракас, 5 януари 2018 г.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gevara01
Категория: Политика
Прочетен: 331791
Постинги: 195
Коментари: 84
Гласове: 62
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031