Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2009 02:57 - Как да си направим Соле (Sole) или Со-лей (So-lay)?
Автор: plamenshopov Категория: Други   
Прочетен: 7335 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 23.12.2009 03:00


Как да си направим Соле (Sole) или Со-лей (So-lay)?
Вода и кристална сол се нарича Соле (Sole). Когато вода и сол се смесят заедно се получава един съвсем различен продукт, Соле. Думата Соле (Sole) произхожда от латинската дума "sol", което означава слънце.  Соле означава воден разтвор на сол.
Соле напитка захранва тялото ни с всички необходими минерали за метаболизата. Какво е метаболиза? Това е обмяната на веществата и енергията в човешкия организъм. Този процес е в основата на живота – ако няма метаболизъм, няма живот.
Соле напитка нормализира алкално-киселинния баланс на тялото и нормализира кръвното налягане.
Соле напитка разтваря и елиминира отлаганията и отпадъците(токсини), които причиняват образуване на камъни, като  бъбречни и жлъчни камъни и различни форми на ревматизъм, като артрит.
Соле напитка намалява желанието(страст) ни да консумираме нездравословна храна.
Когато водата се комбинира със солта, позитивните йони на солта заобикалят негативните йони на водните молекули и обратно. Йоните се хидролизират. При този процес геометричната структура на солта и водата се променя в тотално нова форма, друга дименсия. Водата не е вече вода и солта не е вече сол.
Напоследък много популярна е Хималайската кристална сол.
Всяка сутрин пийте чаша с изворна вода смесена с една лъжичка Соле. Пийте това на празен стомах преди закуска. Количеството вода си определете вие, но запомнете е една лъжичка Соле с чаша вода всяка сутрин. Постоянството е много важно. От биохимична гледна точка само за минути стомаха и червата се стимулират. Това от друга страна подобрява храносмилането и метаболизма. Подобряване на електролитната среда в тялото повишава проводимостта, а от там стимулира циркулацията и нервната система.
Балансиране на pH фактора на тялото и освобождаване от тежки метали.
Соле напитка е превъзходна за балансиране на pH средата на тялото. Соле напитка премахва натрупванията на тежки метали, като олово, живак, арсен, амалгама и също натрупване на калций. За да се освободи тялото от тези депозити първо трябва да ги метаболизира, разлага молекулната им структура. Даже животинските протеини, които трудно се преработват и елиминират ще бъдат елиминирани чрез урината с помощта на мощната структурна формация на кристалната сол. Винаги подпомагайте този процес като пиете 8-10 чаши вода на ден.
Приготвяне на Соле напитка.
1.Сложете 2-3 лъжици Хималайска кристална сол в 1 литров стъклен съд (буркан) и го напълнете с изворна вода до горе. Солта може да е на кристали или на ситни зрънца.
2.След около 24 (ако на кристали, ако не след 1-2 часа) часа погледнете да видите дали кристалите са се разтопили. Ако са се разтопили добавете още, докато водата не може повече да приеме сол. Това ще разберете, ако на дъното има неразтопени кристали. Разтворът е наситен 26% със сол и е готов за консумация.
3. Вземайте е чаена лъжичка от разтвора с чаша вода всяка сутрин преди закуска.
Забележка: Стъкленият съд може да бъде периодично дозареждан отново със сол и вода.
Соле напитка спомага за балансиране кръвната захар, намалява усложненията при диабет, подпомага дейността на нервните клетки и пренасянето на информация по нервните влакна, подобрява усвояването на храната в червата, изчиства бронхите от слузни налепи, което е особено полезно при астма, муковисцедоза, емфизем и кистична фиброза на белите дробове, изчиства задръстените синуси, притежава антихистаминов ефект, предотвратява мускулни схващания, укрепва костите и намалява остеопорозата, регулира съня и облекчава безсънието, при гаргара облекчава сухата кашлица, възстановява сексуалното желание и подобряването на либидото, облекчава при разширени вени.
Помага разтварянето  и изхвърлянето на натрупаните утайки, които водят до камъни в бъбреците и жлъчката, ошипяване, подагра, артрит, ревматизъм, намалена подвижност на ставите, артериосклероза и т.н. Соле е и много полезно при кожни болести като пречиства организма отвътре.
Нерафинираната и нейодирана морска сол, нерафинираната и нейодирана каменната сол и разбира се хималайската кристална сол са един натурален антибиотик с антибактериално действие. В древността хората са го знаели това, но ние напоследък пренебрегваме това, поради лошата слава на обикновената сол (натриев хлорид).
В изцелителното действие на натуралната сол, аз всеки ден все повече и повече се убеждавам. Ако увеличавате приема на натурална сол правете го постепенно и наблюдавайте каква е реакцията на организма. http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
Накрая гледайте това смешно видео.
Морската сол е естествен антибиотик!
Смешно, но е истина. Този човек препоръчва натуралната нейодирана сол и обяснява, солта пречиства кръвта и е естествен антибиотик и как се е излекувал. А за йода казва, има го в зелените листа и не се безпокойте.
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/



Тагове:   сол,


Гласувай:
1



1. tili - Благодаря!
24.12.2009 02:44
Напоследък четох книгите на д-р Батманджелич за водата и солта. Постингът идеално допълва инфото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1827516
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930